Equipo pedagógico de izquierda a derecha: Pat, Clau y Marta

Claudia Cabral

Soy brasileña, nacida en São Paulo  y es allí donde comenzó la andadura de mi vida dedicada exclusivamente al mundo de la educación. Después de estudiar la carrera de Magisterio, me licencié en Pedagogía y llegué a Barcelona para realizar el posgrado en Atención Temprana. He sido maestra de educación infantil durante diez años en una escuela en Brasil y llevo otros diez en la capital catalana ayudando a familias que buscan alternativas para educar y acompañar a sus hijos. En este tiempo he profundizado y me he formado en educación viva, activa y respetuosa. Toda mi práctica educativa está basada en el amor y en el respeto hacia las personas. Formar parte de Las Minhocas desde sus inicios y hacer que siga creciendo día a día es una labor que me llena y me enamora.

Marta Flo

Sóc nascuda a Barcelona i després de passar 11 anys a Menorca, vaig tornar-hi per estudiar Educació Infantil que sempre ha estat una de les meves passions.  En acabar els estudis, vaig començar a treballar a una escola bressol tradicional però paral·lelament vaig realitzar la formació en educació viva, activa i respectuosa. Aquesta experiència  em va fer descobrir una altra visió de la criança. Des d’aleshores no he deixat de formar-me en aquest àmbit de l’educació i sempre estic atenta a les noves oportunitats d’aprenentatge que van sorgint.

Acompanyar els infants en el seu creixement personal, cuidar les seves necessitats, respectar-los i veure’ls feliços m’omple i em fa sentir viva. A Las Minhocas he trobat un projecte amb què m’identifico i que em dóna l’oportunitat de seguir creixent i d’oferir un acompanyament respectuós des de l’espontaneïtat, l’entrega i afecte.

Pat Cuenca  (Pat ya no forma parte del equipo de Minhocas – la echamos de menos!) …luego os presentaremos la nueva acompañante!

He crescut i viscut a Cerdanyola del Vallès. El meu interès per l’educació va aparèixer quan vaig descobrir el món del lleure, em va fascinar tant i em va generar tantes preguntes que vaig deixar la carrera d’Història de l’art per estudiar el grau d’educació infantil i posteriorment la carrera d’educació primària amb la menció de necessitats educatives especials.
Des del primer moment em vaig interessar per una educació respectuosa on l’infant pogués créixer en un entorn càlid, estimulant i afectuós.

Després de treballar a diferents escoles bressol municipals, per mi Minhocas representa l’espai on poder viure, experimentar i compartir, per primera vegada en la meva carrera professional, l’acompanyament als nens i nenes i a les seves famílies, com sempre havia somiat.